18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Třešňová bublanina

Název Množství a jednotka
vejce 4 kusy
cukr mletý 150 gramů
mouka pšeničná polohrubá 140 gramů
vanilkový pudink 1 sáček
hera 100 gramů
Zobrazit všechny ingredience

snídaně
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Změklý tuk napěníme, přidáme žloutky a cukr a utřeme lehké těsto. Po lžících přidáváme střídavě pudink a mléko, pak mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Těsto dáme na plech s vyšším okrajem, který jsme vymazali a vysypali strouhankou a posypeme třešněmi. Pečeme zvolna v dobře předehřáté troubě.


 


RECEPTY

Pstruh s jablky v alobalu

Postup: Pstruhy očistíme pod tekoucí studenou vodou od slizu, případně šupin (ostrým... zobrazit recept

RECEPTY

Rebarborový koláč s tvarohem

Postup: Rebarboru očistíme, odkrojíme konce, oloupeme a nakrájíme na asi centimetrové... zobrazit recept

RECEPTY

Krkovička na kapustičkách

Postup: Vepřovou krkovičku prošpikujeme slaninou, ze všech stran osolíme, potřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Lehký bramborový salát s medvědím česnekem

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Banánové chuťovky

Postup: Banán nakrájíme asi na 1 cm kroužky. Rozinky si naložíme do rumu.Banánové... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Hotel Singer

Stylová restaurace Hotelu SingerO hosty pečuje tým zkušených profesionálů,...